O nás

 

 

Dobrý den,

jsme rádi, že jste navštívili naše stránky. Zde je něco málo o nás…

Jednoho dne jsme dostali chuť na pizzu. Ale není pizza jako pizza. Mezi všemi je královnou pizza neapolská.

Jsme mladí manželé se slabostí pro vše dobré…a jak řekl král francouzských kuchařů, Auguste Escoffier, “Dobrá kuchyně je základem opravdového štěstí”, tak jedna z našich největších slabostí je právě dobré jídlo. Milujeme nové výzvy a takovou výzvou pro nás byla právě i neapolská pizza. Po dvou letech samostudia a metody pokus omyl se nám rukama prosála kila a kila mouky nejrůznějších tipů a značek, naučili jsme se mnohé o rajčatech a jiných zdánlivě obyčejných surovinách a ani termodynamika pečení a fyzikálně chemické procesy při kynutí a pečení nám už nejsou cizí…člověk zjistí že vše si musí vyzkoušet a zažít a po nějaké době experimentování zjistí, že se mu pod rukama zrodilo něco, co dává smysl…a to jsme se vám rozhodli přinést a představit…

Neapolská pizza, perla italské kuchyně, je známá svou jedinečnou chutí a texturou, která je výsledkem pečlivé přípravy a pečení. Těsto je připravováno z kvalitní italské mouky, vody, kvasnic a špetky soli, což vede k lehké a vzdušné struktuře s charakteristickými nadýchanými okraji, které jsou při pečení lehce připálené. Tato specifická vlastnost je dosažena díky vysoké teplotě pečení, která se pohybuje nad 450°C, a krátké době pečení, přibližně 90 sekund v originální italské peci.
Původ neapolské pizzy sahá až do 18. století, kdy byla považována za jídlo pro chudé. Dnes je však symbolem italské gastronomie a její popularita přesahuje hranice Itálie. Autentická neapolská pizza je připravována s použitím jednoduchých ale kvalitních surovin.

V našem rodinném bistru Vám přinášíme typicky italskou pizzu, kterou připravujeme dle tradiční neapolské receptury. Z italské mouky a rajčat, s voňavými bylinkami, extra panenským olivovým olejem a opravdu italskými přísadami ve skvělé kvalitě. 48 hodin zrající těsto táhneme a připravujeme s láskou, ručně a pečeme v plynové peci z Florencie na 480°C pouhé 2 minuty. S citem a vášní pracujeme na Vašem zážitku z dobrého jídla a tradice.

Neboť komu záleží na Vašem jídle, tomu záleží na Vašem srdci.

 

Pizzař